10/03/2017

Käsityöviikonloppu osa 1









Syksy ja kouluarki. Yhtäkkiä kiire vaan yllätti eikä kotona ollessa ole ehtinyt ja innostanut alkaa kuvailemaan viime aikojen valmistuneita tai edes arkeakaan. Vapaahetkinä on tehnyt mieli vaan neuloa, istua sohvalla ja juoda kahvit rauhassa. Tänään isompi tytöistä on sairaana ja yksi luennoista jäi väliin, niin päätin vihdoin saada jotain tänne blogiinkin tallennettua. 

Reilu viikko sitten olin käsityöleirillä. Otin viikonlopuksi matkaan niin ompelujuttuja kuin langanvärjäysprojektit. Olin kerännyt syksyn mittaan sipulinkuoria talteen ja yhden pussillisen sain myös marketista mukaan. Kasvivärjäys on kiinnostanut minua jo pitkään, mutta olen pitänyt sitä jotenkin vaikeana ja paljon perehtymistä vaativana. Leirillä oli mukana kokeneempi värjäilijä, joten tuntui kivalta tarttua puuhaan hiukan opastettuna. Ensin keittelin sipulinkuoria vedessä noin tunnin ajan, sen jälkeen siivilöin kuoret liemestä ja kaadoin liemen pois kattilasta, kuvassa näkyvään vihreään ämpäriin. Ämpäriin mittasin alunaa n. 50 g ja sen jälkeen upotin liemeen tummimmaksi oranssiksi värjäytyneet langat. Yhdestä vyyhdistä upotin ensimmäiseen värjäyserään puolen ja toisen puolen vasta myöhemmin. Näin sain monivärisen langan aikaan. Keltaiset langat ovat viimeisimpänä värjättyjä, kun liemestä osa väristä oli jo tarttunut aiempiin lankoihin. Väriliemestä otettuani huuhtelin langat vedessä, jossa oli etikkaa värin kiinnittymiseksi. 

Kasvivärjääminen oli tosi mielenkiintoista ja ihanan rentouttavaa puuhaa. Oransseista langoista tuli mielettömän ihanat, keltaisistakin tykkään paljon. Ulkona puuhastelu kesken leiripäivän teki hyvää! Värjäämistä on pakko päästä tekemään lisääkin! 

4 kommenttia:

  1. Vautsi! Tosi ihania sävyjä ja siistiä ku kokeilit kasvivärjäämistä! Ihania!

    VastaaPoista
  2. Näistä tuli niin upean värikkäitä lankoja!
    t. Vierestä värjäystäsi seurannut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään kyllä näistä mielettömästi! Kiva kun kommentoit!

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)