10/07/2016

Kaukalopussi vauvalle








Esikoisen ollessa vauva todettiin kaukalopussi tosi käteväksi. Meillä lainassa ollut pussi oli kuitenkin niin lämmin, ettei sitä pystynyt käyttämään kuin muutaman kerran, ilman että vauva oli aivan hiessä. Päätinkin siis ommella itse vastaavan pussin. Käytin tähän vanhan äitiyspakkauksen makuupussin, jota muokkasin eri kaukalopussiohjeiden ja oman maun pohjalta (täällä ja täällä ainakin ohjeita). Päällystin pussin sekä sisältä että ulkoa pehmeällä trikoolla. Ompelua helpottaakseni käytin tukikankaita niin vetoketjun reunaan kuin pääntien reunoihinkin. Ompelu olikin yllättävän iisiä, kun kankaat ei joustaneet joka suuntaan ja lopputuloskin on siisti. Kiristysnauhaksi laitoin ontelokudetta, kun kuminauhat oon kokenu vähän liian joustaviksi tämmöisiin. Samalla kun tein tämän pussin, ompelin myös haaravyölle uuden pehmusteen, alkuperäinen kun oli jonnekin kadonnut. Nyt pitäisi olla vauvalla mukavat oltavat automatkoilla. Talvea vasten tämä ei varmaan ihan kovimmilla pakkasilla ole riittävän lämmin, mutta villahaalari vauvalle nii eiköhän tällä pärjää. Ainakin pussi on mukavan pehmoinen, tekisi mieli itsekin kömpiä tommoseen nukkumaan. 

Ihanan pehmon vauva sai lahjaksi, kun tein ompeluvaihtarit kaverin kanssa. Sopii hyvin pussin kaveriksi kaukaloon roikkumaan. 

4 kommenttia:

  1. Hei ihan mahtavaa kun mun ohjeille on ollut käyttöä! Löysin ihan sattumalta tänne, mukavan oloinen blogi :)

    Mun uusi blogi löytyy täältä: http://puolukkaposkijaparimuuta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä ohjeista! Oli ihanan selkeät! Oonkin käynyt sun uutta blogia muutamaan kertaan lukemassa, kiva kun oot palannut! :)

      Poista
  2. Puritko alkuvaiheessa makuupussosta pois koko vetoketjun ja lyhensit myöhemmin vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purin vetoketjun kokonaan irti ja ompelin uuden (metri)vetoketjun tilalle, kun vanha oli aika kulunut.

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)