8/29/2016

Vauvalle myssy ja sen seuraukset










Kaikki alkoi tällä kertaa norsiksen postauksesta, jossa hän kertoi Novitan alkaneen myydä merinovillalankaa. Tai oikeastaan jo niistä parista instakuvasta, jotka oli julkaistu jo ennen postausta. Kauppareissulla sitten jotenkin vaan ajauduin kulkemaan lankahyllylle ihan vaan tarkistamaan olisikohan meidän Prismaan jo näitä ilmestynyt. Osa väreistä oli jo loppu, joten ihan pakkohan mun oli yksi kerä kärryihin sujauttaa. Neuletyöt on takunneet jo jonkin aikaa, joten vähän tuntui absurdilta ostaa lisää lankaa, mutta niin siinä vain kävi, että parissa päivässä lanka oli neulottu kokonaan loppuun. Tarkoitus oli siis tehdä Hupsistarallaan postauksessa olleen kaltainen Gugguu -kopiopipo, mutta ravelryssä seikkailun myötä päädyin tähän Garter ear flap -myssyyn. Myssyn tein koossa toddler, kun ohjeessa oli käytetty alunperin paksumpaa lankaa. Näin sain vastasyntyneen päähän sopivan pipon aikaan. Kavennuksia en halunnut tehdä ohjeen mukaan, vaan päädyin tekemään ne mahdollisimman huomaamattomasti. Aloitin kavennukset, kun olin neulonut n. 13 cm korvaläpän alareunasta. Kavensin aluksi kolmessa kohtaa oikeilla kerroksilla nosta 1o,neulo 2o yhteen ja vedä nostettu silmukka edellisen yli. Näin jatkoin siis joka toinen kerros eli aina oikeilla silmukoilla 4 kertaa, kunnes aloin kaventaa myös edellisten kavennusten puolivälissä eli yhteensä kuudessa kohdassa. Näin jatkoin, kunnes jäljellä oli muistaakseni 7 silmukkaa ja vedin langan loppujen läpi. Ensimmäisellä kerralla aloitin kavennukset liian aikaisin ja jouduin purkamaan, mutta tokalla kerralla onnistuin neulomaan aika sopivan kokoiselta vaikuttavan myssyn. Kovin pitkään tämä ei varmaan vauvalle mene, mutta ainakin on kotiintulomyssy nyt valmiina. Hand made -merkin painoin kangasleimasilla kierrätysnahkaan. Piti ihan googlettaa, kirjoitetaanko handmade vai hand made ja löysin kummallakin tavalla kirjoitettuja niin en jaksanut enää alkaa tekemään uusia merkkejään vaan nämä välillä olevat saavat kelvata. 

Myssyn kuvaamista suunnitellessa päädyin vihdoin tekemään helmistä tuttinauhan (enhän suunnitellut tätä kuin yli vuoden). Käytin nauhaan oman koruni helmet ja puuvillanarun, tuttiklipsi ja renkula on ostettu aiemmin Jyväskylän kangaskaupasta. Osa klipsuista oli aika löysiä jo ostettaessa, toivottavasti tämä toimii paremmin. 

Viikonloppuna sain vihdoin ostettua Vimman lettitrikoota lisää (tulejoposti) ja raaskin pilkkoa aiemmin tytölle ommellut banaanitahraisiksi päätyneet lettihousut vauvalle pehmonuken vaatteiksi. Tein nuken tällä ohjeella, mutta pienempänä versiona, kun valkoinen kangas ei riittänyt ohjeen kokoiseen. Tyttö ihastui nukkeen jo kovin, täytyy siis varmaan tehdä toinenkin, niin riittää kummallekin lapselle omansa vauvan synnyttyä. 

4 kommenttia:

  1. ompa sievä lakki! Hei tiedätkö mistä sais ostettua/tilattua isompia puuhelmiä? :) oon koittanut metsästää isommista ruokakaupoista mutten ole löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinellistä ainakin saa, mutta on myöa aika hintavia.

      Poista
  2. Ihana pipo! Löytyykö tähän jostain suomenkielistä ohjetta?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei löytynyt ihan samanlaista, mutta jos vähän edes tuosta ymmärtää niin ohje noihin lyhennettyihin kerroksiin löytyi täältä blogista: http://meijunoma.blogspot.fi/2013/08/kiedo-kaanna-wrap-turn_22.html (tän avulla ite ymmärsi, miten tän saa tehtyä. Muuta hankalasti ymmärrettävää ohjeessa ei mielestäni ollut :)

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)